Kaapstad 11/09, Bosasa & Towtruck III

Week 20

Elke week hebben we er wat moeite mee terug te halen wat we eigenlijk in het begin van de week ook alweer hebben gedaan? Nou ik ga het niet proberen, want dinsdag was toch wel alles overheersend! De radio heb ik eigenlijk altijd aan staan tijdens mijn werk. 5FM heet de zender, goed naar te luisteren, veel actuele dingen, maken veel gein en het verveelt eigenlijk gewoon niet. De DJ’s vertelden vlak voor drie uur wel een erg vreemd verhaal. Dat er twee vliegtuigen in het WTC waren gevlogen; jeetje wat hadden ze nu weer verzonnen. Zelfs het journaal deed mee. Samenzwering dacht ik, aangezien de nieuwslezeres in dezelfde studio zit. Ze wisten het wel erg goed te brengen. Net of ze het programma van tig jaren geleden probeerden te overstijgen (War of the World).

Aangezien we hier geen tv hebben, was de realiteit nog niet echt doorgedrongen tot mij! Die dag was ik ook nog niet boodschappen gaan doen wat ik meestal rond dit tijdstip deed. Maar het journaal van 4 uur deed me toch wel wakker worden. Het was gewoon echt gebeurd! Cathelijne en Helmer waren die dag voor hun Research Project op pad met de auto om een aantal interviews af te nemen. Het ongeluk dreef langzaam de wereld over vanuit Amerika. Alles leek wel vertraging te hebben of niet goed te gaan! Ze kwamen binnengestrompeld en waren nog niet eens bewust van de aanslagen in Amerika. Ze dachten dat ik een grapje aan het maken was, om hun ongeluk nog eens te beproeven. Maar gelukkig kwamen ze rond het nieuws binnen en konden ze het zelf horen. Wat voor een impact dat had, hoef ik niet te beschrijven, dat lijkt me wel duidelijk. Helaas was het nog niet voorbij voor C en H. Na het nieuws eigenlijk meteen verder met typen aan hun onderzoek. Bleek ook niet echt te lukken. Noodgedwongen hebben ze maar pauze genomen. Helmer wilde toen eigenlijk nog niet toegeven, maar was snel weer overtuigd.

Na het eten ging alles wel weer wat beter. De concentratie was weer terug en het is Helmer zonder pech geluk om een taart te bakken; een kumquat-taart (kumquats zijn zoals sinaasappels en manderijnen, maar zijn zo groot als duiveneiers en dadels). Dat smaakte wel erg lekker ’s avonds. Maar na de gesprekken/ speculaties moeten we toch de volgende morgen een krant kopen om de foto’s te bekijken van het WTC. Van het weekend waren Cathelijne en ik van plan om naar Hermanus te gaan om er lekker tussenuit te zijn en Helmer zou dan het weekend gebruiken om aan de research te werken. Hij zou vanaf woensdag met Oufy en een paar van zijn vrienden naar Knysna gaan. Helaas ging dat niet door omdat Oufy naar Namibie moest om mensen te trainen. En voor ons ging het ook niet door vanwege de centen die weer eens in de auto gestoken moesten worden dinsdag, maar ook omdat er natuurlijk nog maar twee weken over zijn om dingen af te ronden voor school. C en H hebben dus gewoon verder gewerkt aan hun research.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.