Moterbrand & Riaan (onze huiszwerver)

Week 19

Ja, hoor. Een nieuwe week brak aan en Helmer en ik moesten ons weer buigen over de taak van ‘het onderzoek’. Eigenlijk maandag en dinsdag flink bezig geweest met het verwerken van gegevens en we waren dan ook erg blij dat we woensdag de mogelijkheid kregen (via Valerie) om een bezoek te brengen aan Stellenbosch University. We waren wat later vertrokken dan verwacht, door het aantal telefoontjes dat we nog wilden plegen i.v.m. interviews, en de afstand viel ook een beetje tegen, In de auto nog gelachen om het feit dat we dat in Nederland niet zo snel zouden doen..een uur in de auto om even wat informatie te verzamelen. Eenmaal bij Stellenbosch gingen we op zoek naar de University Library.

Wauw, wat een campus en wat een ‘bieb’! Ontzettend groot en je kunt er zo’n beetje alles vinden! Helmer en ik begonnen al spontaan te fantaseren hoe het zou zijn hier te studeren en dan altijd toegang te hebben tot deze informatie verzameling. Ook waren we blij te zien dat hij open was tot 23.00. Geen haast dus. We zijn eerst maar achter de computer gekropen en gaan zoeken. Op naam, op auteur, op thema, etc. Daarna de bieb ingedoken en onszelf gedwongen doelgericht te zoeken. Interessant was ook de afdeling met de Staatsuitgaven. Alle wetsvoorstellen, white papers, statistieken, staatskoerieren terugdaterend tot 1830 en de gescheiden wetsboeken nog gelabeld met de labels met; whites, coloureds and blacks. Op een gegeven moment keken we op ons horloge en dachten we ‘shit, maar even wat copietjes maken’. Over ‘massa-educatie’ gesproken. Ik dacht hee, een copieerruimte en stapte binnen om een ruimte te vinden waar zo’n dertig apparaten aan het zoemen waren. Okee! Een kaart door een soort pinapparaat halen en je persoonlijke pin invoeren. Okee! Aan de slag. Toen Helmer en ik even gauw een belletje hadden gepleegd om Auke te vertellen dat hij maar al moest gaan eten en we zelf even een hamburgertje weg hadden gewerkt, stapten we tevreden in de auto. Zo, lekker naar huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.