Brullende leeuw

Heel vroeg in de ochtend worden we wakker geschrikt door het geluid van een grommende leeuw naast onze tent. Althans zo klinkt het. Het geluid rommelt door heel je lijf en verlamt je haast.
Na lang twijfelen gaan Auke en Helmer toch kijken waar het vandaan komt, maar Cathelijne vertrouwt het niet en smeert hem naar een plek die dicht kan; het w.c.-gebouw. Maar natuurlijk is er ook nieuwsgierigheid, dus wanneer we even later weer alle drie bij elkaar zijn, zien we dat het lawaai van net achter het hek komt.

In het licht van de zaklamp zien we dat een leeuw net achter het hek een giraffe heeft gepakt. De giraffe ligt languit op de grond en de leeuw doet zich te goed. Een paar meter verderop zit een hele groep leeuwinnen te wachten tot hun man zijn ergste honger is gestild. Langzaam komen meer mensen kijken wat er aan de hand is. Later horen we dat het uitzonderlijk is dat een leeuw een giraffe dood. Het beest moet ziek zijn geweest.

Het is nog maar 6 uur in de ochtend, maar we zijn wakker en genieten van het wakker worden van Etosha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.