Savanna Dry

Een aantal jaren geleden hadden we in het Restaurant ‘The Ostrich’ in Utrecht aan de Oude Gracht alle flesjes ‘Savanna Dry’ opgekocht die ze nog voor die week in hun bezit hadden. Voor ons was het een schijntje, en voor hun een goudmijntje. Het was namelijk een van de twee ciders die we geregeld tijdens ons verblijf in Kaapstad hebben gedronken. De ander was Hunter’s Dry. Met zo’n flesje of vijftien zijn we voorzichtig naar huis gegaan enigszins dronken van de al genuttigde savanna’s…

Savanna Dry flesjeHunter’s Dry flesDe volgende morgen besef je pas hoeveel je eigenlijk hebt betaald voor dit goudgele vocht uit Zuid-Afrika… Dat was ff slikken. Al helemaal toen we erachter kwamen dat een mevrouw aka Liewe Heksie in Ede (nabij Wageningen) allerlei spullen uit RSA importeerde; een uit de hand gelopen vriendendienst. Daar betaalden we een stuk minder en het bleek ook de leverancier voor The Ostrich te zijn…

Helaas heeft Liewe Heksie haar hobby gestaakt en waren wij weer verstoken van deze lekkernij. Totdat… Gall & Gall verkondigde een nieuw drankje in het assortiment te hebben opgenomen. “Savanna Dry is dé premium cider uit het land van de brandende zon: Zuid-Afrika. Het heeft daar inmiddels een enorme populariteit bereikt door haar heerlijk verfrissende smaak. Op dit moment is Savanna hard op weg om ook in Europa een cult-status te verkrijgen. Het frisse van rosé, de lichte sprankeling van champagne maar wel lekker doordrinkbaar als een witbiertje. Drink het zoals de Zuid-Afrikanen: ijskoud met een schijfje citroen. Nu verkrijgbaar bij Gall & Gall voor €1.99 per fles.”

Alleen deze is niet via Albert.nl te bestellen bij G&G. Toch maar eens de winkel zelf opzoeke, of ze het nog echt wel hebben!

2 reacties

  1. Als ze nu ook nog even Hunter’s Dry gaan verkopen, kunnen we dat hier ook eens drinken. 😉

    Ik kwam er van het weekend achter en heb meteen een aantal flesjes gehaald en een vriend van me gebeld, met wie ik in Kaapstad stage heb gelopen, dat ik een verrassing voor hem had… Het smaakt nog steeds erg goed! 😀

  2. Via bijgaande link kun je meer te weten komen over Savanna Dry Cider en de verkrijgbaarheid ervan. Het is inmiddels in Nederland verkrijgbaar bij praktisch alle Gall en Gall’s. Veel drinkplezier…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.