Etosha Park

Na een lange rechte weg van de Caprivi Namibie in, stoppen we om 13.30 even in Grootfontein, waar we in een park even wat chicken en chips hebben gegeten en getankt en inkopen hebben gedaan. Daarna gaan we snel weer op weg gaan richting Etosha, want met een beetje geluk hebben we nog wat uren in het park door te brengen.

Al gauw rijden we Etosha binnen. Een prachtig uitgestrekt gebied met veel beplanting, maar ook savanne en woestijn. Veel anders dan het volgeplante Krugerpark, met de asvaltwegen en waar je door de bomen de dieren niet meer ziet. En daar verschijnt al het eerste nieuwsgierige dier. Een lange nek.

[singlepic=1729,210,140,,right]We vallen van de ene verbazing in de andere als we rondrijden. Alle dieren die je maar kan voorstellen lopen hier om je heen. Stoppen even om te kijken naar ons kleine blauwe autootje en gaan dan weer gauw verder op zoek naar schaduw. Want dat is wat ze rond deze tijd van de dag doen. staan in de schaduw. Het is weer bloedheet, maar dat zorgt er ook voor dat we veel dieren van heel dichtbij kunnen bekijken. Grappig is dat er maar weinig boompjes staan die een beetje schaduw geven. Maar vind je er één dan staat er meestal wel wat onder. Je kunt dan heel dichtbij komen, want ze willen dat plekje voor geen goud opgeven. We zien behalve giraffes, zebra’s, springbokkies, wildebees, etc. ook verschrikkelijk veel soorten antilopen (dus niet alleen springbok), die we niet kennen. We besluiten de Big Five te gaan zoeken.

[singlepic=1740,210,140,,left]Na ongeveer een uurtje rijden stuiten we op de Etosha Pan. Dit is een zoutpan van gigantische afmetingen. Hier blijft in het regenseizoen water staan, wat duizenden flamingo’s aantrekt. De rest van het jaar is het een witte zoutvlakte, zeer droog en licht van kleur. Veel dieren sterven door de zoutpan over te steken op zoek naar voedsel of verdrinken er, wanneer ineens de regen weer komt. We zien veel dieren aan de rand van de zoutpan.

[singlepic=1746,210,140,,right]Eindelijk spotten we onze eerste olifant. En meteen een met een kalf. We wachten voorzichtig, tot hij met het kalf over is gestoken. Even lijkt hij een beetje te dreigen, maar er blijkt niks aan de hand te zijn.
Het begint al laat te worden dus we gaan op zoek naar een overnachtingplaats. Al gauw arriveren we bij de Etosha Okaukuejo Lodge en kunnen we onze tent opzetten op een soort van kampeerterrein en deze keer zitten de metershoge hekken er niet voor niets omheen. Buiten de hekken kun je de wilde dieren zien lopen. We zetten ons tentje op en eten wat. Overal rond onze tent zitten zeldzame toekanachtige vogels die erg brutaal zijn. Er komt zelfs een wilde dingo schooien. Dat doen we maar niet, maar de soort van grondeekhoorns geven ons veel lol. Ze houden ook erg van pindakaas komen we achter en ze eten zelfs uit onze hand. We gaan moe maar voldaan slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.