Robbeneiland

Eenmaal in de gevangenis steld zich een voormalige gevangen voor, hij zal onze tourleider zijn in de gevangenis! Nu slaat de stemming langzaam om. Ik besef me wat zich hier al die jaren heeft afgespeeld en kan het me langzaam voostellen. Een bezoek aan een consentratiekamp komt bij mij als beste vergelijk op. Behoorlijk onder de indruk verlaten we het eiland weer. ’s Avonds komen we bij in the Shack, samen met Esther en Lara. Zij blijven bij ons overnachten, zo hoeven we ons over alcohol consumptie geen zorgen te maken, een vrolijke avond wordt het zeker nog.

Zaterdag was een dag om bij te komen. Wandelen door ‘Companjies tuinen’. ’s Avonds was het verjaardagsfeest van Celeste, een collega van mij bij NICRO. Zij studeerd ook social work en loop stage bij NICRO. Celeste werd 21 en dat is iets wat hier groot gevierd wordt, de toegang tot de volwassenheid! Wij waren uitgenodigd, maar geen van ons had enig idee wat we te verwachten hadden. In een groot bowlingcentre was de zaal feestelijk ingericht. Tafels waar iedereen zijn toegewezen plekje had, ballonnen en slingers. Celeste in een plechtig witte jurk, speeches en toespraken, serenades en alles wat zo (naar mijn idee) bij een trouwerij hoort. Toch wel heel bijzonder dat we hier bij aanwezig konden zijn! Tegen het einde was Auke moe en ging met Cathelijne terug naar huis. Ik nog niet (niet meer) en besloot met Oufy en een vriendin van hem, Wendy, nog naar een disco te gaan.

Zondag, laatste dag van het weekend, was ook nog vol programma. Zo vroeg als het ons lukte uit bed te komen zijn we naar Athlone gereden om Esther op te halen, naar Simons Town om pinguins te kijken. Lara had daar geen behoefte aan en bleef thuis. Wij hebben onze portie pinguin wel gehad! Stranden vol en zelfs walvissen kunnen zien. Dit keer wat duidelijker, staartvinnen zwiepten duidelijk door de lucht. Een ongeplande stop aan een kleine haven deed ons in een kleine vismarkt belanden. Ter plekke werd de vis klaargemaakt voor verkoop. Een zeehond wachtte bij de kade op de restjes. Moe en voldaan beginnen we morgen aan een verse week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.