Uit eten bij Fifteen

logo fifteen amsterdamGisteren avond met collega’s uit eten geweest om de lancering te vieren van de nieuwe zendersites met behulp van ons nieuwe CMS. De locatie was Fifteen, bekend van Jamie Oliver, 10 minuten lopen van ons kantoorpand. Een toffe locatie onderin het gerenoveerde pakhuis Amsterdam met een zeker sfeervolle uitstraling; een grote ruime zaal waar de orginele balken en pilaren nog zichtbaar zijn.

Fifteen by Thms
Fifteen by Thms
Risotto met bietjes by Thms
Risotto met bietjes by Thms

Een toffe ervaring op zich, ware het niet dat de bediening hier en daar wel te wensen overlaat. Als vegetariër zijnde heb ik natuurlijk altijd minder keus maar dat boeit me eigenlijk nooit echt, het is de smaaksensatie waarmee ze me kunnen verrassen. Het eten was netjes op je bord gepresenteerd (al was de risotto met bietjes niet echt een eye-cather).

Alleen het hoofdgerecht viel tegen; de gebakken aubergine met enkele verloren paddestoelen in philodeeg waren nogal taai en waren moeilijk te snijden. Heb het niet helemaal opgegeten (wat ik eigenlijk nooit doe) omdat de smaak en het gehannes met snijden me echt ging tegenstaan. Het toetje daarin tegen was erg lekker; een mysterieus smakend bolletje ijs.

Tijdens het eten was ik begonnen met een paar biertjes, maar ben daarna op een heerlijke rode wijn overgestapt: Ilico Montepulciano d’Abruzzo gemaakt van de Montepulciano druif op de wijnerij ‘Azienda Agricola Dino Illuminati‘. Zeker één om thuis nog een keer of tien te proeven… Een fles ‘Ilico Montepulciano d’Abruzzo 2005’ kost ongeveer €8,-

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.