Laten we onze bejaarden in de gevangenis zetten…

en de criminelen in een verzorgingshuis!

Pensamientos by Someone on Flickr :S
Pensamientos by Someone on Flickr :S

Op deze manier hebben de bejaarden toegang tot douches, hobby’s en wandelingetjes . Ze krijgen dan ongelimiteerd gratis medicijnen, medische- en tandheelkundige behandelingen , rolstoelen, enz.
Bovendien krijgen ze geld in plaats van te moeten betalen ?

Ze worden constant via videocamera’s in de gaten gehouden dus ze kunnen direct geholpen worden als ze vallen of hulp nodig hebben. Hun beddengoed wordt twee maal per week gewassen en al hun kleding wordt gewassen en gestreken naar hen terug gebracht. Een surveillant checkt elke 20 minuten hoe het met ze gaat en brengt maaltijden en hapjes naar hun cel. Ze kunnen familiebezoek ontvangen in een vertrek dat speciaal hiervoor ontworpen is?

Ze hebben toegang tot een bibliotheek, de sportzaal ’n geestelijke raadgever , het zwembad en mogen een opleiding volgen. Eenvoudige kleding, schoenen, slippers en hulp zijn gratis voorhanden. Privékamers voor allen met een tuin waar oefeningen gedaan kunnen worden. Elke bejaarde heeft de beschikking over een computer, ’n TV, ’n radio en dagelijkse telefoongesprekken ?

Een bestuur met managers is aangesteld om klachten in behandeling te nemen en de surveillanten moeten zich aan een strenge code, hoe de bejaarden te behandelen, houden…

Terwijl aan de andere kant?

De criminelen koud eten ( krijgen en worden alleen gelaten zonder dat er naar hen wordt omgekeken. De lichten gaan om negen uur ’s avonds uit en douchen kan eens per week?

Ze wonen in een kleine kamer, betalen €750,- per maand en hebben geen enkele hoop er ooit nog uit te komen?

Zet je toch wel even aan het denken niet?

(gemailed gekregen van mijn nicht Susanne via Hyves)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.