Zakje water tegen de vliegen

bron: http://www.lne.be/campagnes/milieuzorg-in-de-vlaamse-overheid/werken-aan/afval/afvalacties-1/katten-tegen-ratten

Vanochtend reed ik, zoals elke morgen met de fiets op weg naar mijn werk, langs de visboer aan het begin van de Straatweg. Het seizoen is weer begonnen; de jaarlijkse strijd tegen de vliegen waar hij onvermijdelijk mee te maken heeft! Aan de hoeken van zijn luifel hangen namelijk weer de met water gevulde boterhamzakjes.
Zelf maken wij ook al jaren gebruik van deze vreemde methode. Wanneer de achterdeur naar de tuin openstaat hangen we een waterzakje in de deuropening om de invliegroute van die brombeesten te belemmeren. Soms bevindt zich binnen nog wel een vlieg, maar die is dan overgeleverd aan de genade (NOT) van Puk (onze poes). Waarschijnlijk was deze vlieg een laagvlieger, had geen last van de miraculeuze effecten van het zakje water.

In Hilversum hebben we het idee opgepikt van het ophangen wat zakjes water tegen de vliegen. Daar zag je dat fenomeen veel, (natuurlijk) ook op de markt waar we vlak naast hebben gewoond. Maar ook in Den Haag volgens de reactie van Jan Tops van kaashandel Kroon op Nederlands Nieuws Verzameld: “Jaren geleden was het op Discovery Channel. Dat zakje met water vangt het licht en reflecteert dat op een bepaalde manier waardoor de vliegen gedesoriënteerd raken. Ze maken meteen rechtsomkeer”.

Hierbij nog wat links waar het gebruik van de zakjes gevuld met water of de bestrijding van vliegen wordt uitgelicht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.