Chanbara: Legend of the Sword

Chanbara ProjectGezien op 15 september in de Stadsschouwburg Utrecht.

Wervelende show met Tate (zwaardvechtscènes). Tate is een theatervorm met intense vechtscènes waarbij het Japanse zwaard wordt gebruikt. Hierbij gaat het niet om het uitbeelden van het bloedvergieten, het belangrijkste van Tate is de ademhaling en de afstand die bewaard moet worden ten opzichte van de tegenstander. Deze traditionele kunstvorm wordt gecombineerd met moderne, dynamische acrobatiek: hoge sprongen en spectaculaire dansbewegingen.

Ook de muziek is een combinatie van modern en traditioneel: deels elektronische muziek, maar vooral de krachtige drum van de Japanse Taiko. Dit laatste is niet vreemd wanneer je je bedenkt dat de inspirator van de voorstelling Masa Ogawa is, artistiek leider van de Japanse slagwerkgroep, Yamato, The Drummers of Japan. Een show die je niet moet zien, maar moet ervaren!

“If there’s one show at the Fringe this year that certainly cuts the mustard, then it’s Chanbara.” (Edinburgh Evening News)

www.chanbara.net
www.baasbank-baggerman.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.