Felix is in da House again & again & again …

Even moest Cathelijne naar het winkelcentrum in Overvecht vanmiddag. Net zoals altijd is het even opletten of Suki niet mee naar buiten gaat; want het avontuur vindt je aan de andere kant van die deur! Puk is op zich wel nieuwsgierig naar de voorkant van het huis, maar vindt dat nog te eng. Na het parkeren van de auto bij terugkomst zag ze iets opmerkelijks…

Felix zat pontificaal zonder schaamte achter het voorraam, op de plek waar je voornamelijk Puk ziet zitten, naar buiten te kijken. Cathelijne vlug naar binnen om Felix weg te jagen mbv het roepen van vreemde geluiden. Felix vluchtte via het kattenluikje in de achterdeur naar buiten de tuin uit.

Door het tumult komen onze poezen de kamer ingelopen. Zij lagen boven heerlijk relaxed te slapen blijkbaar; met slaapdronken koppen kijken ze je aan alsof er niets gebeurd is. Er is zeker wel wat gebeurd. De maat is vol!

Deze buurtkat Felix, is van niets onder de indruk en Suki gedoogd hem/haar (?). Puk blaast wel, maar doet verder niet zoveel. Maar ondertussen vreet deze kat wel alle brokjes op! Daar Suki speciale voeding nodig heeft vanwege d’r verschrompelde nieren is het nogal prijzig om ook nog eens een derde kat ervan te laten eten!

We hebben een StayWell kattenluik dat alleen open gaat voor katten met een magneetje aan hun nekband. Yeah Right!!! Met hun voorhoofd beukende katten krijgen ze ook zonder magneet wel open. En dat gebeurd dus waarschijnlijk een aantal keer per dag, bij voorkeur wanneer wij er niet zijn of ’s nachts.

Nu heeft Cathelijne het internet afgezocht naar nog veel moeilijker te openen luikjes. (De optie om de achterdeur-sleutel onder de mat te leggen wil niet echt werken namelijk) En waarempel… er bestaat een betere en deze opent alleen dmv identificatiechip… en zelfs alleen de ingestelde chipnummers! Onze poezen hoeven dan geen bandjes meer om; ‘PetPorte’ heet deze.

PetPorte logo

Voorheen hadden we het vermoeden dat Hitler (deze buurtkat heeft helaas een zwart plekje onder de neus en een verkeerde tekening op het voorhoofd) onze poezen lastig viel. Waarschijnlijk zullen er nog wel een paar zijn die weten dat je gratis eten kunt bemachtigen bij ons of dat er twee poezen te versieren vallen.

Zo gauw we de centen ervoor hebben moeten eraan geloven, want Suki en Puk worden er nou niet echt rustig door als ze het luikje horen. Ook al komt een van beiden binnen.

Klein nadeel, twee eigenlijk: kost wel €157,62 (incl. btw) en het luikje heeft een detectieluifel van zo’n 14cm. Hierdoor zal onze achterdeur niet helemaal meer open kunnen, maar zo’n 95% schat ik.

Maar het grote voordeel is dat alleen onze katten naar binnen kunnen en zodoende zij weer wat rustiger kunnen slapen thuis.

PetPorte kattenluik

PetPorte kattenluik voor & achter

Zie de website van deze kattenluik ‘PetPorte’: Het kattenluik voor de kat met een chip.

Bekijk ook deze weblog : kattenluik project

of check video’s op youtube.com

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.