Zeven dagen regen

De regen was wat minder geworden, zodat we wat door de stad konden slenteren. Onderweg kwamen we een nieuw restaurant tegen met ’s avonds een Congolese jazzband. Plan voor de avond was dus geboren. Door een geweldige discussie tussen Cathelijne en mij over ‘het rechtssysteem’, zijn we pas laat bij de Jazzband gekomen. Ze speelde tot ver na twaalven, dus konden we ons (als enige blanken) prima vermaken. De muziek was er goed en de mensen erg leuk.

Zaterdag regende het ook nog (dag zes!), maar wat is er in Cape Town eigenlijk nog binnenshuis te doen? Niet veel, hebben we moeten vaststellen na een aantal Tourist guides te hebben geraadpleegd. Het Kasteel (Castle of Good Hope), daar waren we nog niet geweest. Simone wilde met haar vriendin Daniele ook nog daarheen, dus hebben we gezamenlijk voor de ingang afgesproken. Zo hebben we me z’n vijven toch nog wat verrassende kanten van het Kasteel ontdekt. Van buiten ziet het er bijzonder nors uit, grauw, grimmig, grove stenen. Binnen is het heel wat gezelliger. Veel ruimte, grasveld, leuke kleine binnenplaatsjes en een vijver met grote vissen. De muren van binnen zijn allemaal geel beschilderd en er zijn veel kleine gangetjes…

Simone en haar vriendin hadden voor de avond het plan om naar het theater te gaan, een Jazz opera… Wij hadden nog geen plannen, maar helaas hadden Auke en Cathelijne ook geen geld meer (dat laatste stukje maand…). Ik vond het idee om naar een opera (zelfs Jazz opera) te gaan met Simone en haar vriendin wel een aanlokkelijk idee. Zo bleven Auke en Cathelijne terwijl ik die avond nog weg ging. Bijna te laat, maar gelukkig nog op tijd, ontmoette ik Simone bij het Baxter Theater, groots helaas niet al te mooi gebouw. Theater met ondertiteling! Boven het podium hing een bak waar de tekst van de liedjes oplichtten, zo konden we alles volgen van het bovenste balkon af. Omdat we in Rosebank geen gezellig café konden vinden hebben we onze toevlucht gezocht in Observatory. Simone had de Cool Running in Obs nog niet leren kennen en dat kon natuurlijk niet lang zo blijven! Het is toch nog erg laat en gezellig geworden, plannen (voor zondag) maken we al lang niet meer. Morgen zouden Bart en Mascha komen, dat was wel zeker. En mogelijk dat Simone ook nog even langs zou komen, zij kent Bart ook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.