Cool Runnings & Hubbly Bubbly

Afgelopen week begon namelijk de Holiday Programme; het eerste project wat ik zelf gecoördineerd heb. De Holiday Programme is een project om kinderen in ‘disadvantaged areas’ een vrijetijdsbesteding aan te bieden tijdens vakanties. Deze kinderen komen van arme families en hebben vaak geen geld en middelen om zichzelf te vermaken. Deze maandag begonnen dus de schoolvakanties (drie weken) en dat houdt in dat we allerlei Communitie Centres, Sportvelden, Creches, en kerken af gaan om activiteiten te doen met de kinderen uit de omgeving. Ik heb alle boekingen geregeld en het programma opgesteld en de vrijwilligers geregeld. Dat was wel even werk, maar deze maandag begon het werk pas. Drie weken, 6 dagen per week overal naar toe en 2 boekingen per dag. Van 100 tot 2000 kinderen per boeking. Van alles doen we, van poppenspel, Giant Games, Face Painting, Playbackshows en Jumping Castles tot Volleyball en voetbal. Maar we krijgen vaak ook speciale verzoeken. Voornamelijk ‘awareness-programmes’ over drugs, Aids, childabuse etc. Deze week was voor mij in een woord fantastisch. Ondanks de Kaapse storm overal naar toegerezen in ‘brakkie’ (ons busje) en lekker de kinderen een leuke dag gegeven. Gezellig met de vrijwilligers soep drinken in het busje en weer op pad.

Daarnaast hebben we maandag afscheid genomen van onze vrienden uit Nijmegen (Bart en Mascha). Zij gaan nu drie weken rondreizen door Zuidelijk Afrika voordat ze naar huis vertrekken. We zien ze nog wel het weekend voor vertrek, dus er staat nog een laatste feestje ingepland. Zij hebben hun kever bij ons achtergelaten, omdat ze hem aan de stoeptegels niet kwijt konden en nog geen 4 dagen na vertrek worden wij twee keer wakker gebeld door een potentiële koper. Helaas gaat het vrij moeilijk een illegale kever, die je moet duwen voor hij start, te verkopen.

Woensdag kwam het weer met bakken uit de hemel en hadden zijn we zelfs van het plan om een film te huren afgestapt, omdat we geen zin hadden naar de videotheek te lopen (naar beneden is oké, maar weer omhoog…). We hebben toen Jeff (een van de Amerikaanse huisgenoten van Bart en Mascha) maar gebeld of hij zin had in een spelletje Risk. Natuurlijk. Gewapend met een fles Black Label en een zak groenten (dat eet hij niet, hebben Bart en Mascha achtergelaten) kwam hij af. Wat op zich als een spannend spelletje begon eindigde ermee dat ik als eerste van de landkaart werd gedonderd en Jeff de aarde veroverde.. Maar dat mocht, want hij vertrekt ook zaterdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.