Cool Runnings & Hubbly Bubbly

Week 10

Hier dan een stukje van mij, Cathelijne. Het kost mij moeite nog een overzicht te krijgen van wat er de afgelopen week is gebeurt, maar ik zal me best doen.

De dagen lijken te vliegen en voor je het weet is het weer weekend (wat op zich ook weer niet verkeerd is). Maar goed… Na een bewogen weekend met de wijntour en ‘after-party’ bij Bart en consorten brak er voor mij een drukke periode aan. Ik weet niet meer of ik verteld heb dat ik sinds juni bij Come and Play werk, dus zal er kort even iets over vertellen. Come and Play is de mobiele ‘Unit’ van de Afdeling Sport en Recreatie van Kaapstad. Het is het uitvoerende orgaan. Come and Play krijgt dus subsidie van de overheid en biedt kosteloos programma’s en projecten aan in vrijwel alle townships. Zo scholen ze elk jaar een nieuwe groep jongeren (zo’n honderd) in samenwerking met ISLP (Integrated Serviced Land Project) op allerlei gebied; van Computerles, Manegement, EHBO tot Drama en zwemles. Daarnaast worden elke 3 maanden een nieuwe groep jongeren binnengehaald om drie maanden betaald als ‘playleaders’ bij C and P te werken. Zij worden opgedeeld in 5 teams; Sport Development, Youth Online, Women on Web (deze hebben beide niets met computers te maken, meer Youth Development en Women Empowerment) of the Mural-project. Boven elk project staat een clubleader (mijn collega’s) Met hun ben ik de eerste weken van juni de Townships in geweest; ’s Ochtends busje inladen en op pad. Na die drie maanden krijgen de jongeren een certificaat en is er plek voor een nieuwe groep. Deze jongeren komen vooral uit de townships, veel ervan deden al vrijwilligerswerk bij een communitycentres in hun omgeving. Zo is het een cirkel want C and P komt weer bij deze plekken om activiteiten te doen. Als ze klaar zijn worden ze meestal ‘oproep’vrijwilliger bij een ander project van Come en Play; VIA (Volunteers In Action). Ze zijn bezig om hier een NGO (Non-govermental Organisation) van te maken en er meer te stichten door het hele land. Zo is er dan een vrijwilligersbestand waar organisaties uit heel SA een beroep op kunnen doen. Soort Vrijwilligers Centrale. Zo hadden we laatst (16 juni) Youth Day in de Good Hope Centre, waar er zo’n 10.000 kinderen en jongeren zijn geweest. Echt tof! Maar even terug naar de afgelopen week, wat ook de bedoeling is van een ‘weekverslag’. Zoals ik al zei begon voor mij een drukke periode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.