Hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd 20 min
vegetarisch
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 295 kcal
Eiwit: 17 g
Vet: 13 g
Koolhydraten: 28 g
Ingrediënten
- 1 liter groentebouillon (van tablet)
- 100 g pandanrijst
- 1 dunne prei (ca. 100 g), in smalle ringen
- 1 theelepel limoenrasp
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1/2 struik bleekselderij, fijngesneden
- 1 pak tofu naturel (375 g), uitgelekt en in plakken
- 1-2 eetlepel olie
- 125 g taugé
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- 1-2 eetlepels (Japanse) sojasaus
Bereiding
- Breng de bouillon met de rijst, de preiringen en de limoenrasp aan de kook en laat het geheel 5 minuten op laag vuur doorkoken.
- Voeg daarna de paprikareepjes en bleekselderij toe en laat de soep nog eens 3 minuten koken.
- Dep de tofu droog en bestrijk hem dun met olie.
- Verhit de grillpan en gril de tofu 3 minuten aan elke kant, keer hem voorzichtig.
- Laat de tofu een beetje afkoelen en snijd deze daarna in dunne reepjes.
- Draai het vuur uit en schep de tofu, de taugé en de bosui door de soep.
- Breng op smaak met (Japanse) sojasaus, peper en zout.
bron: ah.nl/allerhande